Over neurologie

Een neuroloog behandelt uiteenlopende klachten, zoals hoofdpijn, dubbelzien, tintelingen, uitstralende pijn in het been of de arm, duizeligheid, slaapstoornissen, (aanvallen van) bewustzijnsdaling, geheugen-, taal- en spraakstoornissen, loop- en bewegingsstoornissen, spierzwakte of verlammingsverschijnselen.

Ziekten die behandeld worden door een neuroloog zijn onder meer epilepsie, ziekte van Parkinson, dementie, multiple sclerose (MS),  polyneuropathie, spierdystrofie en hersentumoren.

In het ziekenhuis zorgt de neuroloog verder voor mensen met een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding), meningitis (hersenvliesontsteking), coma of een hersenschudding of hersenkneuzing.

Multidisciplinair team

Als patiënt met neurologische en aanverwante problemen kunt u in het UZA rekenen op een bijzonder gespecialiseerd team van neurologen, neurochirurgen, neuroradiologen, kinderneurologen, pijn- en andere specialisten die in een multidisciplinair verband samenwerken. Het UZA staat garant voor kwaliteitsvolle neurologische zorg in combinatie met baanbrekend onderzoek en onderwijs.

Conventies

In het UZA zijn er verschillende conventies voor neurologie. Een conventie is een contract met het RIZIV waarbij een aantal prestaties en/of behandelingen, buiten de nomenclatuur om, terugbetaald worden. Lees meer over de conventies in het UZA.

Laatst aangepast: 19 november 2021
Auteur(s): Team neurologie