Over het Neurovasculair referentiecentrum

Het NVCA (Neurovasculair referentiecentrun Antwerpen) behandelt neurovasculaire aandoeningen. Dat zijn ziekten die te maken hebben met de bloedvaten van de hersenen en het ruggenmerg. 

Neurovasculaire aandoeningen

De meeste van dergelijke aandoeningen komen slechts bij een enkele patiënt voor en vereisen een gespecialiseerde aanpak. Het herkennen, de begeleiding en de behandeling van neurovasculaire aandoeningen, komt het best tot zijn recht in een gespecialiseerd centrum. Wij voeren per jaar zo’n 250 behandelingen uit voor deze aandoeningen, waaronder verschillende gecombineerde neurochirurgische – interventionele ingrepen.

Intensieve samenwerking

Het Neurovasculair referentiecentrum is ontstaan vanuit de intensieve samenwerking tussen verschillende medische diensten. De kennis en ervaring van de verbonden artsen biedt de patiënt de mogelijkheid om een optimale behandeling aan te bieden voor zijn/haar aandoening. Onze dagdagelijkse werkzaamheden zijn volledig en specifiek gericht op het behandelen van neurovasculaire aandoeningen. Gestructureerd overleg en een gezamenlijke raadpleging biedt de mogelijkheid om onze kennis te vergroten, ervaringen uit te wisselen en de zorg voor de individuele patiënt te verbeteren. 

Samenstelling

Het Neurovasculair referentiecentrum bestaat uit de diensten:

Voor advies, informatie en opvolging kunt u bij het Neurovasculair referentiecentrum terecht op de raadpleging. Voor spoedgevallen zijn wij 24 op 24 uur beschikbaar.