Code geel vanaf maandag 7 maart: mondmaskerplicht in UZA blijft

Op maandag 7 maart schakelt de coronabarometer over naar code geel. Lees hier wat dat voor je bezoek aan het UZA betekent.

Corona

Op maandag 7 maart schakelt de coronabarometer over naar code geel. 

Dat heeft het Overlegcomité zojuist beslist.

Lees hier wat dat concreet betekent voor je bezoek aan het UZA.

 

  1. Draag nog steeds een mondmasker in het UZA

    Mondmaskers zijn nog steeds verplicht in zorginstellingen en op het openbaar vervoer. Tijdens je bezoek aan het UZA draag je dus steeds een mondmasker (verplicht vanaf 12 jaar en aanbevolen vanaf 6 jaar).

    - Uitzondering: personen met een handicap die door hun beperking geen mondmasker kunnen dragen.

    - Kom je met het openbaar vervoer naar het UZA? Vergeet niet om ook daar je mondmasker op te zetten. 

  2. Coronapas (CST) verdwijnt

    Vanaf maandag moet je je coronapas (CST) niet meer tonen om in onze bistro (in de inkomhal) of het Leonidas Café plaats te nemen. Draag wel steeds je mondmasker (zet het enkel tijdens het eten af) en hou voldoende afstand.

  3. Jouw veiligheid voorop

    In onze ziekenhuisomgeving staat de veiligheid van (kwetsbare) patiënten, bezoekers en medewerkers voorop. Daarom blijven we voorzichtig en houden we voorlopig aan onderstaande voorzorgsmaatregelen vast. We volgen de komende weken de impact van code geel van dichtbij op en evalueren welke maatregelen we op een veilige en gefaseerde manier kunnen afbouwen. Hou zeker onze website en social media in de gaten voor mogelijke wijzigingen.

 

Bezoekers- en begeleidersbeleid

Voorlopig blijft het bezoekers- en begeleidersbeleid onveranderd.

Bezoekers
  • Elke opgenomen patiënt één vaste bezoeker ontvangen vanaf de eerste dag.
  • Registreer steeds vooraf je bezoekmoment. Zo werk je mee aan ieders veiligheid. Je kan je bezoek tot één dag vooruit boeken. Vraag eventueel hulp aan een vriend(in) of familielid. Lukt het online registreren niet? Spreek dan ter plaatse een onthaalmedewerker aan om je te registreren.
  • Er mag één kind (< 16 jaar) mee op bezoek bij zijn ouder of voogd onder begeleiding van de vaste bezoeker. Kinderen hoeven zich niet vooraf online te registeren, maar doen dat ter plaatse aan de kiosken in de inkomhal.
  • Bezoekuren: bezoek is welkom op weekdagen tussen 16u00 en 19u00 en in het weekend/feest- en brugdagen tussen 15u00 en 19u00.
Begeleiders

Patiënten die op consultatie komen mogen max. één begeleider meenemen. Tijdens het wachten kunnen begeleiders plaatsnemen in onze lounge (-1) of de Zuidrand ontdekken. Zo houden we steeds voldoende ruimte vrij in onze wachtzalen.

Kom je voor een (dag)opname? Dan kan indien nodig één begeleider mee tot aan de verpleegafdeling of dienst waar je een afspraak hebt. Nadien vragen we je gezelschap wel om terug naar huis te gaan.

Op spoedgevallen zijn begeleiders niet toegestaan. Enkel in uitzonderlijke gevallen kan één begeleider meekomen: een kind onder begeleiding van één ouder/voogd, of op vraag van de UZA-arts.

Lees hier het volledige bezoekers- en begeleidersbeleid na.

 

Op consultatie in het UZA? Check je vooraf in via UZA@home

Heb je binnenkort een raadpleging in het UZA, dan check je je nog steeds vooraf in via UZA@home, het patiëntenportaal van het UZA.

Je ontvangt twee dagen voor je raadpleging van ons een sms om je aan te melden op UZA@home. Door je online in te checken, voorkom je wachtrijen en stroom je vlot door om je aan te melden voor je consultatie. Je werkt zo ook mee aan de veiligheid van jezelf, onze medewerkers en andere patiënten.

Lees hier alles over je online inchecken en je raadpleging in het UZA.

 

(Thuis)screening voor opname

Patiënten die worden opgenomen, worden nog steeds vooraf gescreend op COVID-19. We bellen je drie dagen voor je opname persoonlijk op om de screening in te plannen.

Lees hier alles over de (thuis)screening en je opname in het UZA.

 

Ook niet te vergeten
 

  • Ontsmet regelmatig je handen. 
  • Je passeert altijd langs de check-in (aan de hoofdingang).
  • Kom tijdig, maar ook niet té lang (max. 15 minuten) op voorhand. Ben je te vroeg, wacht dan indien mogelijk even in je auto.
  • Stel je bezoek aan het UZA uit als je je ziek voelt, in contact kwam met een (mogelijk) besmet persoon en/of terugkeert uit een risicogebied (afgelopen 14 dagen).