Dr. Jelle Visser
Contactgegevens
Algemene inwendige geneeskunde, infectieziekten en tropische geneeskunde
Biografie
Dr. B.J. Visser is internist-infectioloog met een passie voor tropische geneeskunde en reisgeneeskunde. Hij werkt momenteel bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Zijn belangrijkste doel is om uitstekende zorg te bieden aan patiënten. Hij volgde zijn opleiding tot infectioloog in het Amsterdam UMC. Daarnaast behaalde hij het diploma Tropical Medicine and Hygiene (DTM&H) aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine en een master in "Infectious Diseases and Public Health" aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. In 2017 rondde hij zijn promotieonderzoek over malaria af (‘Fats & Fakes, Towards Improved Control of Malaria’). Hij heeft waardevolle werkervaring opgedaan in verschillende Afrikaanse landen. Naast zijn klinische werk doet hij wetenschappelijk onderzoek en geeft hij advies over tropische ziekten, reisgeneeskunde en HIV-zorg. Hij heeft verschillende wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en zijn werk gepresenteerd op internationale conferenties. Zijn expertisegebieden zijn tropische geneeskunde, HIV-zorg, reizigersgeneeskunde en vaccinaties bij mensen met een verminderde weerstand door ziektes of medicijnen (immuungecompromitteerden).
Opleiding en ervaring
- Internist-infectioloog, Amsterdam UMC, locatie AMC, Universiteit van Amsterdam
- Geneeskunde: Amsterdam UMC, locatie AMC, Universiteit van Amsterdam
- PhD (2017): Doctoraat, "Fats & Fakes – Towards improved control of malaria"
- Diploma of Tropical Medicine and Hygiene - London School of Hygiene and Tropical Medicine
- Master: Infectious diseases and public health (Vrije Universiteit, Amsterdam)
Conventionering
Artsen in het UZA zijn geconventioneerd voor de prestaties die vallen binnen de RIZIV-nomenclatuur. Dat betekent dat ze de officiële tarieven aanrekenen en geen ereloonsupplementen vragen. In het uitzonderlijke geval dat een arts niet volledig geconventioneerd is, worden de raadplegingsuren die buiten conventie vallen vermeld tijdens het maken van de afspraak en getoond in de wachtzaal.
Centrale aansprakelijkheid
Het ziekenhuis is aansprakelijk voor alle beroepsbeoefenaars die in het ziekenhuis werken. Dit wordt de 'centrale aansprakelijkheid van het ziekenhuis' genoemd. In het UZA zijn alle zorgverleners voor hun activiteiten in het UZA verzekerd onder de centrale aansprakelijkheidspolis van het ziekenhuis. U hebt steeds het recht u te informeren over de verzekeringsstatus van de zorgverlener. Meer informatie kunt u verkrijgen via de ombudsdienst of juridische dienst.
Juridische dienst
Ombudsdienst
Niet beschikbaar