Dr. Karolien Dams
Specialismen
Aandachtsgebieden
Biografie
Karolien Dams is senior staflid op de dienst intensieve zorgen van het UZA sinds 2010. Ze studeerde Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KUL), waar ze haar diploma met summa cum laude behaalde in 2002, daarna startte ze met haar specialisatie in de interne geneeskunde gevolgd door de bijzondere bekwaming in de intensieve zorgen (KUL). Aanvullend vervolledigde ze deze opleiding met een fellowship in het “Guy’s and St Thomas’ Hospital” in London in 2009. Ze is coördinator van het nutritieteam van het UZA sinds 2023 en actief lid van het levertransplantatieteam. Momenteel is ze PhD kandidaat aan de Universiteit van Antwerpen met als onderwerp “The role of muscle wasting, muscle strength, muscle composition and nutrition in ICU patients”.
Opleiding en ervaring
- September 2016; ESPEN diploma Clinical Nutrition; ESPEN
- 31 Juli 2009, Fellowship Critical Care, Guy's and St Thomas' Hospital NHS; London UK
- 31 Juli 2008; Specialist Inwendige Ziekten met bijzondere bekwaming in de Intensieve Zorgen; KU Leuven
- 27 Juni 2002; Arts, summa cum laude; KU Leuven
Mandaten en lidmaatschappen
- 2016, Voorzitter Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme
- 2016, Voorzitter Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme
Conventionering
Artsen in het UZA zijn geconventioneerd voor de prestaties die vallen binnen de RIZIV-nomenclatuur. Dat betekent dat ze de officiële tarieven aanrekenen en geen ereloonsupplementen vragen. In het uitzonderlijke geval dat een arts niet volledig geconventioneerd is, worden de raadplegingsuren die buiten conventie vallen vermeld tijdens het maken van de afspraak en getoond in de wachtzaal.
Centrale aansprakelijkheid
Het ziekenhuis is aansprakelijk voor alle beroepsbeoefenaars die in het ziekenhuis werken. Dit wordt de 'centrale aansprakelijkheid van het ziekenhuis' genoemd. In het UZA zijn alle zorgverleners voor hun activiteiten in het UZA verzekerd onder de centrale aansprakelijkheidspolis van het ziekenhuis. U hebt steeds het recht u te informeren over de verzekeringsstatus van de zorgverlener. Meer informatie kunt u verkrijgen via de ombudsdienst of juridische dienst.
Juridische dienst
Ombudsdienst
Niet beschikbaar