Prof. dr. Philippe Jorens
Contactgegevens
Intensieve zorg | Secretariaat
Biografie
Prof. Jorens stelt zich als, met verdere specialisatie in de intensieve zorg, sinds 30 jaar ten dienste van de volwassen en pediatrische patiënten die kritisch ziek zijn en nood hebben aan een opname en doorgedreven behandeling op intensieve zorg.
Vanwege zijn interesse in de farmacologie (geneesmiddelenleer) en toxicologie (vergiftigingen door bijvoorbeeld drugs) leidt hij graag mee jonge collega’s op in deze disciplines of geeft hij lezingen over deze onderwerpen ook voor een breed publiek.
Actieve deelname aan het beleid, zoals in het UZA (bijvoorbeeld via de medische raad) en daarbuiten in verschillende adviesraden, beschouwt hij als een mogelijkheid om een actieve rol te spelen ten dienste van de gezondheidszorg.
Opleiding en ervaring
Prof. dr. Jorens studeerde geneeskunde aan de universiteit Antwerpen en behaalde daarna een erkenning in de interne geneeskunde na opleidingen in binnen-en buitenland.
Daarnaast behaalde hij ook een doctoraat in farmacologie aan de Universiteit Antwerpen.
Sinds 1994 is hij eerst als staflid, later als medisch diensthoofd, verbonden aan de dienst intensieve zorg van het UZA.
Door een bijkomende erkenning in de klinische farmacologie doceert hij klinische toxicologie en farmacologie/farmacotherapie in diverse graduaat- en postgraduaatopleidingen.
Mandaten en lidmaatschappen
- Medische Raad UZA (Voorzitter)
- SIZ (Belgische vereniging Intensieve Zorg), lid bureau en voorzitter
- Lid Erkenningscommissie intensieve zorg
- Lid Erkenningscommissie Klinische Farmacologie
Conventionering
Artsen in het UZA zijn geconventioneerd voor de prestaties die vallen binnen de RIZIV-nomenclatuur. Dat betekent dat ze de officiële tarieven aanrekenen en geen ereloonsupplementen vragen. In het uitzonderlijke geval dat een arts niet volledig geconventioneerd is, worden de raadplegingsuren die buiten conventie vallen vermeld tijdens het maken van de afspraak en getoond in de wachtzaal.
Centrale aansprakelijkheid
Het ziekenhuis is aansprakelijk voor alle beroepsbeoefenaars die in het ziekenhuis werken. Dit wordt de 'centrale aansprakelijkheid van het ziekenhuis' genoemd. In het UZA zijn alle zorgverleners voor hun activiteiten in het UZA verzekerd onder de centrale aansprakelijkheidspolis van het ziekenhuis. U hebt steeds het recht u te informeren over de verzekeringsstatus van de zorgverlener. Meer informatie kunt u verkrijgen via de ombudsdienst of juridische dienst.
Juridische dienst
Ombudsdienst
Niet beschikbaar