Activiteiten

Activiteiten

UZA will be able to help you in a variety of specialised therapies. To make it as easy as possible for you, we listed all practical information below.

Activiteiten voor:

 • Grand Round Kindergeneeskunde 2018: Chronische pijn bij het kind
  Datum Activiteit:
  wo, 12/12/2018 - 18:00
  Locatie:
  UZA, Auditorium Kinsbergen, route 12

  We nodigen u graag uit voor het symposium rond de laatste informatie en nieuwste inzichten over 'chronische pijn bij het kind'

  Doelgroep
  Type activiteit
 • Slaapcursus der Lage Landen voor artsen - deel 1
  Datum Activiteit:
  do, 10/01/2019 - 09:00 tot za, 12/01/2019 - 13:00
  Locatie:
  UZA, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

  In de tweedelige slaapcursus komt het volledige spectrum aan slaapstoornissen en andere relevante topics aan bod. Tijdens deel 1 zullen praktiserende artsen en assistenten meer inzicht krijgen in de fysiologie en pathofysiologie en praktische vaardigheden verwerven, zoals het uitvoeren van poly(somno)grafie en het toepassen van verschillende behandelingsmodaliteiten.

  Doelgroep
  Type activiteit
  Organisator
 • UZA Research Club: Incidentele bevindingen
  Datum Activiteit:
  wo, 27/02/2019 -
  12:30 tot 13:30
  Locatie:
  Auditorium Kinsbergen

  Door: Prof.dr. Patrick Cras (UZA), prof. Thierry Vansweevelt (UAntwerpen) , dr. Pieter Moons (UAntwerpen)

  Incidentele bevindingen zijn ontdekkingen of resultaten die bekomen worden tijdens een diagnostisch onderzoek voor een andere indicatie of tijdens wetenschappelijk onderzoek en die mogelijk betekenis hebben voor de patiënt of deelnemer (of zijn familie). Incidentele bevindingen zijn niet beperkt tot het wetenschappelijk onderzoek. Illustratie daarvan is de term “incidentaloma”, een bijniergezwel groter dan 1 cm dat toevallig ontdekt wordt bij het uitvoeren van een CTscan van het abdomen (0,4%). Klassiek is ook de incidentele bevinding bij diagnostisch whole exome sequencing, waarbij vaak ‘secundaire’ ontdekkingen worden gedaan in andere genen, met een betekenis die niet alleen voor het individu van belang is maar ook voor de ganse familie. In deze analyse beperken we ons tot de incidentele bevindingen tijdens wetenschappelijk onderzoek met lichaamsmateriaal. Een voorbeeld van een incidentele bevinding is een onverwachte detectie van een hersentumor, op een MRI scan van een vrijwilliger. Dit probleem kan zich voordoen in andere onderzoeksomgevingen, waaronder cognitief onderzoek (bijvoorbeeld onverwacht lage geheugenscores in een controledeelnemer) of onderzoek dat biochemische, moleculaire of genomische testen omvat (bijvoorbeeld onverwachte identificatie van een genetische of andere risicofactor). We bespreken of en hoe wetenschappers en biobanken incidentele bevindingen die zijn gegenereerd in onderzoek met lichaamsmateriaal naar de donoren moeten terugkoppelen. Naast ethische aspecten komen methodologische en legale aspecten aan bod.

  Doelgroep
  Type activiteit
  Organisator
 • Minisymposium - Multidisciplinaire aanpak van urinaire en fecale urge-incontinentie
  Datum Activiteit:
  za, 30/03/2019 -
  08:30 tot 13:00
  Locatie:
  Auditorium Kinsbergen, route 12

  De Klein Bekken Kliniek van het UZA en het Centrum voor bekkenbodemonderzoek van de Universiteit Antwerpen nodigen u graag uit voor het minisymposium over de multidisciplinaire aanpak van urinaire en fecale urge-incontinentie op 30 maart 2019.

  Type activiteit