ARRIVAL-studie
Deze studie wordt gedaan om meer te weten te komen over de werking van het geneesmiddel tezepelumab. Dit geneesmiddel is door de regelgevende instanties goedgekeurd voor de aanvullende onderhoudsbehandeling bij ernstig astma bij patiënten van 12 jaar en ouder. We gaan onderzoeken of patiënten met ernstig astma die tezepelumab krijgen mogelijk minder andere astmamedicatie nodig hebben, zoals inhalatoren. We zullen ook meer leren over ernstig astma, de symptomen en eventuele gezondheidsproblemen die verband houden met ernstig astma.
UZA studie ID
3748Hoofdonderzoeker (PI)
Katrien EgerOnline register
Aandoening(en)
Specialisme
Doelgroep
Achtergrondinformatie
Waarom wordt mij gevraagd om deel te nemen?
Bij jou is ernstige astma vastgesteld.
Je wordt gevraagd om deel te nemen aan deze studie omdat:
- Je 12 jaar of ouder bent.
- Bij jou in de afgelopen 10 jaar ernstige astma is vastgesteld.
- Je niet zwanger bent, geen borstvoeding geeft (alleen voor vrouwen).
Je in staat bent om geïnformeerde toestemming te geven.
De onderzoeker of het studiepersoneel zal met jou de voorwaarden bespreken om tot de studie te kunnen worden toegelaten.
Wat zal er gebeuren tijdens deze studie?
Het doel van deze studie is om het potentieel te beoordelen voor patiënten met tezepelumab (subcutane toediening) om onderhoudstherapie te verminderen zonder verlies van astmacontrole bij adolescenten en volwassenen met ernstig astma.
Details van de studie:
- De studieduur zal maximaal 72 weken zijn.
- De behandelingsduur is maximaal 68 weken.
- De bezoekfrequentie is eens per 4 weken (Q4W).
Disclaimer
Indien je als opdrachtgever (de informatie over) deze studie wenst te verwijderen van de studievinder, kan je steeds contact opnemen met het Clinical Trial Center via ctc@uza.be.
Veelgestelde vragen
Wat is een klinische studie?
Een klinische studie is onderzoek dat bedoeld is om de medische kennis over de behandeling van ziekten of aandoeningen te vergroten. In klinische studies worden vrijwilligers (ook deelnemers genoemd) gerekruteerd zodat onderzoekers een experimenteel geneesmiddel kunnen testen en eventueel kunnen vergelijken met een standaardgeneesmiddel dat al beschikbaar.
Wat is een experimenteel geneesmiddel?
Een experimenteel geneesmiddel (of studiegeneesmiddel) is een geneesmiddel dat in een klinische studie wordt onderzocht. Experimentele geneesmiddelen kunnen al dan niet worden goedgekeurd door de nationale gezondheidsinstantie na onderzoek en op de markt gebracht worden. Elk experimenteel geneesmiddel moet echter worden beoordeeld, goedgekeurd en gecontroleerd door een ethisch comité om te kunnen worden getest op deelnemers aan een klinische studie.
Waarom zouden deelnemers meedoen aan een studie?
Een klinische studie vormt de basis voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De resultaten van deze studies kunnen een verschil maken in de zorg voor toekomstige patiënten door informatie te verschaffen over de voordelen en risico’s van therapeutische geneesmiddelen. De huidige behandelingen voor ziekten zijn enkel beschikbaar doordat mensen zoals u meedoen aan een onderzoeksstudie.