Reconstructie met lichaamseigen weefsel
Indien nodig, vindt er na het verwijderen van de tumor, een reconstructie plaats.
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Maak een afspraak
Neus-, keel- en oorziekten
Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie
3D computerplanning van reconstructie
Bij het verwijderen van een tumor is het van groot belang dat zowel de tumor als de eventuele uitzaaiingen weggenomen worden. Daarom wordt steeds een deel van het gezonde weefsel mee verwijderd. Dankzij nieuwe computer technieken kan men zeer nauwkeurig bepalen hoeveel gezond weefsel er verwijderd moet worden. Voor de operatie kan de arts dit gezonde weefsel in 3D (drie dimensies) visualiseren. Deze nieuwe computer technieken zorgen er ook voor dat de arts hulpstukken in 3D kan printen. Deze kunnen gebruikt worden wanneer er naast de tumor ook bot werd verwijderd.
University Clinical Research Center Antwerp (UNICCRA)
De oncologische research unit werd in 2022 volledig vernieuwd en uitgebreid, en gaat verder onder de naam University Clinical Research Center Antwerp (UNICCRA). Het doel van deze unit is nieuwe, betere en steeds meer doeltreffendere behandelingen vinden om kankerpatiënten te behandelen. Klinische studies zijn hiervoor de beste methode. Tijdens deze klinische studies kunnen onze onderzoekers bepalen welke behandelingen veiliger, effectiever en beter zijn dan de huidige behandelingen.