Revalidatie bij kinderen
Bij de dienst fysische revalidatie van het UZA kunnen kinderen ook terecht om te revalideren, bijvoorbeeld na een infectie van de luchtwegen of bij psychomotorische aandoeningen.
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Maak een afspraak
Fysische revalidatie
Wat is revalidatie bij kinderen?
De respiratoire zorg bestaat uit:
- thoraxcompressie
- drainagetechnieken
- ippv
- mobilisatie
- spoeling en aërosol
Bij vertraagde motorische ontwikkeling oefent het kind de bewegingsfuncties. Diagnostiek, evaluatie en opvolging gebeurt in nauw overleg met de dienst kinderneurologie.
Behandeling / Verloop
- 1
Voor de behandeling
Voor de behandeling draagt je kind best speelkledij.
- 2
De behandeling
Als je kind gehospitaliseerd moet worden, dan start de revalidatie al in het ziekenhuis. Is hospitalisatie niet nodig, dan kan revalideren ook ambulant. De revalidatiearts geeft advies als multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is. De kinesist en ergotherapeut behandelen je kind dan dagelijks.
- 3
Na de ingreep/behandeling
De behandelende artsen staan in voor de opvolging van je kind.
Klinische studies
Elk jaar nemen er in het UZA heel wat patiënten deel aan klinische studies. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Indien er op de dienst waar je bent opgenomen een specifiek onderzoek loopt, zal je eventueel gevraagd worden om hieraan deel te nemen. Je hebt de volledige vrijheid om te beslissen of je hier al dan niet op in wenst te gaan. Indien je deelneemt of in de toekomst deelneemt aan klinische studies, kan je met je vragen terecht bij je behandelend arts.