Harrison-stent
Met de Harrison-stent (foetale stent) creëren we nog voordat de baby geboren wordt, een verbinding tussen een ruimte in de baby en het vruchtwater.
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Maak een afspraak
Gynaecologie
Wat is een Harrison-stent?
In het UZA gebruiken we de zogenaamde Harrison-stent (foetale stent) om nog voor de baby geboren wordt, een verbinding te creëren tussen een ruimte in de baby en het vruchtwater.
De plaatsing van een Harrison-stent kan nodig zijn wanneer de afvoer van de urinewegen verstopt is, met een fors vergrote blaas en vergrote nieren als mogelijke gevolgen.
Behandeling / Verloop
We bespreken uw situatie met het prenatale team, onze specialisten van kinderurologie en onze neonatologen. Wanneer beslist wordt om een Harrison-stent te plaatsen, gaat de ingreep door op de polikliniek gynaecologie. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving. Na de ingreep word je op de afdeling materniteit gedurende 1 tot 2 dagen opgenomen.
Het is zelden nodig om een dergelijke stent te plaatsen maar er bestaat bij ons een ruime ervaring om de procedure uit te voeren.