Parking

Parking

Adres parking

Parking UZA
Drie Eikenstraat 655
2650 Edegem
GPS-coördinaten: 51.15500, 4.41220

Opgelet, patiënten en bezoekers bereiken de parking van het UZA niet via Wilrijkstraat 10 in Edegem, maar wel via het rondpunt in de Drie Eikenstraat 655.

uza rondpunt

OPGELET: Parking tijdens de werken van 1 juni tot midden februari 2019

We breiden onze bezoekersparking uit met een nieuw parkeergebouw. De werken vinden plaats van 1 juni tot midden februari 2019. Tijdens deze periode kan u beperkte hinder ondervinden, waarvoor onze excuses. De meest recente informatie over de werken vindt u hier.

 • U bereikt de parking nog steeds via het rondpunt in de Drie Eikenstraat, nummer 655.
 • Er blijven ongeveer 500 bezoekersplaatsen beschikbaar, ook tijdens de werken. We stellen achteraan een extra deel van de personeelsparking beschikbaar voor bezoekers, zodat de huidige capaciteit gewaarborgd blijft.
 • De mindervalideparking behoudt 21 plaatsen. Deze schuift iets op, maar blijft dichtbij de ingang. Deze plaatsen zijn blauw geschilderd en duidelijk aangegeven. Ze zijn ENKEL voorbehouden voor mindervaliden. Plaats uw officiële mindervalidekaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Er vinden controles plaats. 
  Let op: We vragen iedereen deze plaatsen effectief vrij te houden voor mindervaliden. Wees u ervan bewust dat een mindervalide persoon deze plaats nog meer nodig heeft.  
 • U dient gebruik te maken van een alternatief wandelpad naar de inkom, rondom de werf. Dit staat duidelijk gesignaleerd, is rolstoeltoegankelijk en verlicht in het donker.
 • De parking voor spoedgevallen en het bloedtransfusiecentrum blijft normaal bereikbaar. U kan hier gratis parkeren, mits u uw ticket laat ontwaarden aan het onthaal van de spoedgevallen. Bij misbruik betaalt u een bedrag van 20 EUR.
 • U kan het UZA steeds op alternatieve manieren bereiken, zoals de fiets of het openbaar vervoer. Meer informatie vindt u hier. We raden ook aan zoveel mogelijk te carpoolen indien mogelijk.

Bekijk hier de informatiefolder. 

Parkeertarieven

Als u de parking binnen de 30 minuten verlaat, parkeert u gratis. 

Minder dan 30 minuten gratis (geen validatie nodig)
30 minuten tot 1 uur 2,00 euro
1 uur tot 2 uur 3,00 euro
2 uur tot 3 uur 4,00 euro
3 uur tot 4 uur 5,00 euro
4 uur tot 24,5 uur 10,00 euro

Op de mindervalidenparking gelden dezelfde tarieven als op de gewone parking.

Hoe werkt de betaalparking?

 • Bij het oprijden van de parking neemt u een parkeerticket aan de slagbomen.
 • U neemt dit ticket mee naar het ziekenhuis.
 • Na uw bezoek steekt u uw ticket in de betaalautomaat in de inkomhal. Er zijn aparte automaten voorzien voor cash en bankcontact.
 • U betaalt het verschuldigde bedrag en krijgt een ticket waarmee u de parking kan verlaten.
 • Gratis parkeren binnen de 30 minuten: Als u zich stipt binnen de 30 minuten terug aanmeldt aan de slagboom om de parking uit te rijden, hoeft u uw ticket niet valideren aan de betaalautomaat. U kan gewoon buitenrijden door het ticket aan de slagboom in te voeren. Valideert u uw ticket in de betaalautomaat net voor de 30 minuten verstrijken, hoeft u ook niet te betalen. U krijgt dan tijd om naar uw auto te lopen en de parking te verlaten.

10-beurtenkaarten
Patiënten en bezoekers die regelmatig in het UZA moeten zijn, kunnen een 10-beurtenkaart aankopen voor 20,00 EUR (2 EUR/beurt, ongeacht de duurtijd). Deze is geldig voor 6 maanden. 

Opgelet: gebruik uw 10-beurtenkaart zowel bij het in- als uitrijden in aan de slagboom van de parking. Als u bij het inrijden een nieuw ticket neemt, kan u niet uitrijden met uw 10-beurtenkaart. U dient dan opnieuw te betalen aan de automaat.

Indeling van de parking

De parking van het UZA biedt ruim 500 plaatsen voor patiënten en bezoekers. Hij is uitgerust met camerabewaking met centrale monitoring en videoregistratie.

U kunt uw wagen makkelijk terugvinden via de signalisatie op de bordjes op de parking. Onthoud goed in welke rij u geparkeerd staat wanneer u uw wagen verlaat.

Parkeer enkel in de toegelaten zones. Let op: wanneer u foutief parkeert, wordt een boete van 150 euro aangerekend.

signalisatie parking uza

Parking Spoedgevallen

Komt u met de wagen naar het ziekenhuis voor een spoedgeval of als bezoeker van het bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis, dan kan u gratis parkeren op de daarvoor voorziene parking. Deze is aangegeven aan de rotonde aan de Drie Eikenstraat. Bij het binnenrijden neemt u een ticket. Dit kan u gratis laten valideren bij het onthaal van de spoed.

Opgelet, bij misbruik betaalt u een bedrag van 20 EUR.

Andersvalidenparking

Personen met een handicap kunnen parkeren op de speciale zone tegenover de hoofdingang, waar dezelfde parkeertarieven gelden als op de gewone parking. Leg wel uw andersvalidenkaart zichtbaar in de auto. 

Rolstoelen

U kunt een rolstoel lenen:

 • vlakbij de kiss and ride zone aan de hoofdingang van het UZA
 • in de inkomhal van het UZA

 U hebt enkel een muntstuk van 2 euro nodig dat u terugkrijgt wanneer u de rolstoel terug brengt.

Kiss and ride parking

Komt u iemand afzetten of ophalen aan het UZA? Maak dan gebruik van de kiss and ride zone. Hier kunt maximum 10 minuten gratis parkeren. Verlaat de kiss and ride zodra uw passagier uitgestapt of opgehaald is. Als u langer wilt blijven, moet u uw wagen naar de gewone parking verplaatsen.

Ook taxi's stoppen in deze zone op de voorziene standplaatsen.

U bereikt deze zone via de weg naar 'spoed' vanaf de rotonde in de Drie Eikenstraat.

kiss and ride zone uza

Toegangsplan van de parking