Cardiochirurgie
De dienst cardiochirurgie staat in voor operaties aan het hart: vaak bypassoperaties en klepoperaties en in mindere mate ingrepen voor aangeboren hartafwijkingen. De dienst is ook een verwijscentrum voor operaties aan de grote slagaders en harttransplantaties.
Synoniemen
Praktisch
Maak een afspraak
Cardiochirurgie
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Wat is cardiochirurgie
De dienst cardiochirurgie voert operaties voor hartaandoeningen uit: van vernauwde kransslagaders (bypassoperatie) of hartkleppen tot aangeboren hartafwijkingen, de grote slagaders en harttransplantaties.
Sinds 1984 biedt een toegewijd team cardiochirurgie jou hoogstaande zorg aan met uitgebreide ervaring in zowel traditionele ingrepen met of zonder hartlongmachine, als technieken met minimale insnede. We streven ernaar om elke patient de beste cardiochirurgische zorg te bieden.
Van coronaire bypassoperaties tot klepvervangingen en aortachirurgie, onze cardiochirurgen streven naar excellentie in elke hartoperatie die ze uitvoeren.
Onze dienst is samen met de dienst thorax- en vaatheelkunde een referentiecentrum voor het behandelen van aortachirurgie. Je kan hiervoorterecht bij een aparte aortakliniek. Wij dragen jou in ons hart!
Onze zorgverleners staan voor je klaar
Hieronder vind je een overzicht van de zorgverleners die deel uitmaken van ons team en hun specifieke rol in de behandeling en ondersteuning van onze patiënten.
Consulenten en geassocieerde artsen
Administratieve medewerkers
Verpleegkundigen
Paramedici
Word jij onze collega?
Arts, jobstudent, verpleegkundige, labotechnicus, onthaalmedewerker, schoonmaakmedewerker, … Bij het UZA delen we allemaal momenten die ertoe doen. Elke dag anders, maar altijd samen.
Dit is jouw moment. Vind hier je job met impact.
Klinische studies
Elk jaar nemen er in het UZA heel wat patiënten deel aan klinische studies. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Indien er op de dienst waar je bent opgenomen een specifiek onderzoek loopt, zal je eventueel gevraagd worden om hieraan deel te nemen. Je hebt de volledige vrijheid om te beslissen of je hier al dan niet op in wenst te gaan. Indien je deelneemt of in de toekomst deelneemt aan klinische studies, kan je met je vragen terecht bij je behandelend arts.