Klein Bekken kliniek
Problemen ter hoogte van de bekkenbodem komen erg frequent voor en hebben een enorme impact op de levenskwaliteit.
Praktisch
Maak een afspraak
Een afspraak bij één van onze betrokken diensten kan op verwijzing van je huisarts of specialist.
Abdominale, kinder- en reconstructieve heelkunde
Gastro-enterologie en hepatologie
Gynaecologie
Radiologie
Urologie
Medische psychologie
Bekkenbodemtherapie
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Wat is de Klein Bekken Kliniek?
Problemen ter hoogte van de bekkenbodem komen erg frequent voor en hebben een enorme impact op de levenskwaliteit. De bekkenbodem is een complexe optelsom van verschillende organen en functies die in belangrijke mate op elkaar inspelen.
Het identificeren van de onderliggende oorzaak van een bekkenbodemprobleem is vaak een grote uitdaging. Klachten van stoelgangsverlies of constipatie, plasproblemen, bekkenpijn en verzakking komen vaak samen voor. Een goede behandeling vraagt dan ook betrokkenheid van de verschillende specialisten die voor deze klachten instaan.
Multidisciplinair team
De Klein Bekken Kliniek (KBK) van het UZA verenigt specialisten van de diensten:
- Maag- en darmziekten
- Urologie
- Gynaecologie
- Abdominale heelkunde
- Radiologie
Daarnaast zijn ook de bekkenbodemtherapeuten van het UZA en de psycholoog erg nauw betrokken. Het team komt wekelijks samen om complexe problemen van het kleine bekken te bespreken. De patiënten kunnen bij de zorgverleners van elke discipline terecht voor de nodige onderzoeken, doorverwijzingen en besprekingen. Ze stellen een behandelingsplan op op maat van de patiënt.
De diensten gynaecologie en urologie werken nauw samen omdat aandoeningen zich niet in vakjes laten stoppen. Het is hun ambitie om het aanbod behandelingen en technieken op maat van patiëntes nog verder uit te breiden. ‘Een grote meerderheid van de vrouwen met een verzakking of ongewild urineverlies kunnen we ook zonder operatie helpen’, zegt gynaecoloog dr. Sascha Vereeck.
Zorgaanbod
Aandoeningen
Onderzoeken en behandelingen
Onze zorgverleners staan voor je klaar
Hieronder vind je een overzicht van de zorgverleners die deel uitmaken van ons team en hun specifieke rol in de behandeling en ondersteuning van onze patiënten.
Paramedici
Psychologen
Word jij onze collega?
Arts, jobstudent, verpleegkundige, labotechnicus, onthaalmedewerker, schoonmaakmedewerker, … Bij het UZA delen we allemaal momenten die ertoe doen. Elke dag anders, maar altijd samen.
Dit is jouw moment. Vind hier je job met impact.
Klinische studies
Elk jaar nemen er in het UZA heel wat patiënten deel aan klinische studies. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Indien er op de dienst waar je bent opgenomen een specifiek onderzoek loopt, zal je eventueel gevraagd worden om hieraan deel te nemen. Je hebt de volledige vrijheid om te beslissen of je hier al dan niet op in wenst te gaan. Indien je deelneemt of in de toekomst deelneemt aan klinische studies, kan je met je vragen terecht bij je behandelend arts.
Contact
Onderstaand e-mailadres kan je gebruiken om informatie te bekomen over onze werking. We kunnen je als patiënt of verwijzer op deze manier meteen met de juiste arts of medewerker in contact brengen.