Thuisopvolging via UZA@home
Hoe verloopt de opvolging via UZA@home?
Digitale thuisopvolging bestaat uit verschillende bouwstenen. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijk bouwstenen. Welke bouwstenen in jouw traject zitten, is afhankelijk van het soort traject dat je volgt.
Zorgaanbod
Wie zorgt er voor jou?
Het UZA@home thuisopvolgingsteam bestaat uit drie pijlers die continu in overleg zijn, onderling en met jouw behandelende (huis)arts.
Zorgteam
Ons zorgteam bestaan uit artsen en verpleegkundigen. Zij kijken elke dag tussen 8 en 21 uur, op 5 vaste momenten, alle binnenkomende gegevens na. Ze controleren of alles voor jou normaal loopt volgens het zorgpad dat is uitgewerkt. Indien nodig nemen ze contact op met je hoofdbehandelaar. Het kan ook zijn dat ze jou een berichtje sturen met de vraag om zelf je parameters te meten.
Logistiek team
In het inloopcentrum UZA@home geven de collega’s van het logistieke team je een uitgebreide toelichting over hoe het werkt, wat we kunnen opvolgen en wat niet.
Als je meettoestellen nodig hebt, dan kan je die hier gratis ontlenen. We koppelen ze aan je smartphone zodat die je gegevens doorstuurt. We helpen je eventueel ook om de app te installeren en als we merken dat je gegevens niet binnenkomen, dan bellen we even op om dat op te lossen.
UZA@home support team
Het UZA@home support team kan je contacteren voor technische bijstand bij de UZA@home app.
Contact
UZA@home support team
Niet beschikbaar
Onze medewerkers
Coördinatoren
Administratieve medewerkers
Verpleegkundigen
Contact
UZA@home thuisopvolgingsteam
Informatie voor verwijzers
Meer weten over thuisopvolgingsprogramma’s?
Enkel UZA-artsen, huisartsen en arts-specialisten waarmee een samenwerking opgezet is, kunnen patiënten aanmelden voor thuisopvolging via UZA@home.
Heb je als verwijzer meer vragen over thuisopvolging gecoördineerd vanuit het UZA? Of wil je graag patiënten includeren? Neem contact op met ons thuisopvolgingsteam via thuisopvolging@uza.be voor een intake-gesprek.
Meer en meer UZA-patiënten staan ook thuis in verbinding met het ziekenhuis. Ze vullen vragenlijsten in via de UZA@home-app. Ze beantwoorden berichten van een verpleegkundige die van op afstand meekijkt. En slimme toestellen sturen via hun smartphone meetgegevens door. Hoe pakt het UZA thuisopvolging aan? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van patiëntenzorg op afstand?
Zorg in je vertrouwde omgeving