Revalidatie bij stofwisselingsziekten

Bij de dienst fysische revalidatie kan je ook terecht om te revalideren bij stofwisselingsaandoeningen zoals diabetes en obesitas.

Praktisch

Maak een afspraak

Fysische revalidatie

Niet beschikbaar
Route 150
Wat is revalidatie bij stofwisselingsaandoeningen?

Wat is revalidatie bij stofwisselingsaandoeningen?

  • Glucosemeting

    Revalidatie bij diabetes (suikerziekte)

    Als diabeet volgen een specialist endocrinologie (metabole ziekten) en de diabetesverpleegkundigen je continu op. Vindt je arts je fysieke activiteitsgraad onvoldoende, dan kan een bewegingsprogramma je helpen om je aandoening beter onder controle te houden en verdere complicaties te voorkomen. Bij diabetesproblemen die fysieke beperkingen met zich meebrengen (polyneuropathie, limited joint mobility, amputatie), kan de revalidatiearts een specifiek multidisciplinair revalidatieprogramma voorstellen.
  • obesitas

    Revalidatie bij obesitas (zwaarlijvigheid)

    Obesitas leidt op termijn tot ernstige nevenpathologie en zware invaliditeit. De dienst endocrinologie - metabole ziekten volgt je op op medisch en nutritioneel vlak. Te weinig beweging kan mee verantwoordelijk zijn voor de evolutie van overgewicht naar obesitas. Je behandelend arts kan je doorverwijzen naar de dienst fysische revalidatie voor een activeringsprogramma. Je leert er meer over dagelijks energieverbruik en krijgt aangepaste oefeningen.
Behandeling / Verloop

Behandeling / Verloop

  1. 1

    De kinesitherapeut of ergotherapeut voert de behandeling uit, in samenspraak met de revalidatiearts en op verwijzing van de specialist endocrinologie – metabole ziekten. Een actieve deelname, motivatie en discipline is noodzakelijk om een positief resultaat te bereiken.

  2. 2

    Op het einde van je revalidatieprogramma ga je opnieuw op raadpleging bij de revalidatiearts. Tijdens deze raadpleging kan je al je vragen stellen.

Betrokken diensten

Overige