Bij pediatrische orthopedie kunnen kinderen terecht met alle afwijkingen van het bewegingsstelsel: skelet, beenderen, gewrichten en spieren.

Praktisch

Praktisch

Een verwijsbrief van jouw arts is noodzakelijk. Breng vorige onderzoeksresultaten (radiografie, botscan) van jouw kind mee. 

  • Laat ons tijdig weten als je niet kan komen. Zo kunnen we jouw plek vrijmaken voor iemand anders en kan je een aanrekening van €22,85 vermijden.
  • Plan je afspraak gemakkelijk tussen 8:00 en 16:30. We staan dan voor je klaar om je verder te helpen.
  • Hou je rijksregisternummer (zie achterkant e-ID) of BSN (Nederlandse patiënten) bij de hand als je belt.
  • Raadplegingen zijn gesloten tijdens het weekend en op feest- en brugdagen. Op deze momenten kunnen er geen afspraken gemaakt worden.

Maak een afspraak

Kinderorthopedie

Niet beschikbaar
Route 104
Wat is kinderorthopedie?

Wat is kinderorthopedie?

Hier worden kinderen met aandoeningen van het bewegingsapparaat (skelet, beenderen, gewrichten en spieren) behandeld. Het gaat om aandoeningen die specifiek bij kinderen en niet bij volwassenen voorkomen.

Groot verschil tussen kinder- en volwassenenorthopedie

Het grote verschil tussen een kind en een volwassene is de groei. Tussen de geboorte en volgroeid zijn maakt het gehele lichaam een enorme ontwikkeling door. Vele aandoeningen kunnen hierop een invloed hebben en vragen een specifieke aanpak en opvolging doorheen de gehele groei. De meeste raadplegingen gaan over het onderste lidmaat (heup, voeten, stand van de benen), gevolgd door rug en bovenste lidmaat.

  • orthopedie-professor_christiaan_heusdens
    Dit specialisme behandelt alle vormen van bot- en spierproblemen, met andere woorden alle afwijkingen van het bewegingsstelsel.
Team

Onze zorgverleners staan voor je klaar

Hieronder vind je een overzicht van de zorgverleners die deel uitmaken van ons team en hun specifieke rol in de behandeling en ondersteuning van onze patiënten.

Consulenten en geassocieerde artsen

Administratieve medewerkers

Ook vele niet-orthopedische aandoeningen beïnvloeden de groei en de ontwikkeling van een kind. Er is een zeer intense samenwerking met de afdeling kinderneurologie, waarmee gemeenschappelijke multidisciplinaire raadplegingen worden georganiseerd. Speciaal voor de opvolging en  behandeling van kinderen met Cerebral Palsy (hersenverlamming door zuurstofgebrek tijdens de geboorte) is in 2004 het CePRA (Cerebral Palsy Referentie centrum Antwerpen) opgericht. Hierin werken naast kinderorthopedisten ook kinderneurologen, kinesisten, logopedisten en sociaal verpleegkundigen samen.

Betrokken diensten

  • Bij pediatrische orthopedie kunnen kinderen terecht met alle afwijkingen van het bewegingsstelsel: skelet, beenderen, gewrichten en spieren.
  • De dienst kindergeneeskunde heeft een derdelijnsfunctie en focust zich op acute en vooral chronische complexe pathologie voor kinderen van 0 tot 16 jaar.
  • Dit specialisme behandelt alle vormen van bot- en spierproblemen, met andere woorden alle afwijkingen van het bewegingsstelsel.
  • De dienst kinderneurologie van het UZA behandelt en onderzoekt kinderen met hersenaandoeningen, ziekten van het ruggenmerg, de spieren en de zenuwen.