Kindernefrologie
Kindernefrologie onderzoekt en behandelt kinderen met elke vorm van nier- en blaasziekten.
Synoniemen
Praktisch
De meeste patiëntjes worden doorverwezen door de huis- of kinderarts. Maar je kan ook rechtstreeks een afspraak maken.
- Laat ons tijdig weten als je niet kan komen. Zo kunnen we jouw plek vrijmaken voor iemand anders en kan je een aanrekening van €22,85 vermijden.
- Plan jouw afspraak gemakkelijk tussen 8:00 en 16:30. We staan dan voor je klaar om je verder te helpen.
- Hou jouw rijksregisternummer (zie achterkant e-ID) of BSN (Nederlandse patiënten) bij de hand als je belt.
- Raadplegingen zijn gesloten tijdens het weekend en op feest- en brugdagen. Op deze momenten kunnen er geen afspraken gemaakt worden.
Maak een afspraak
Kindernefrologie
Online je afspraak boeken?
- Let op dat je de afspraak steeds boekt op jouw persoonlijk account, dat van jouw kind of van wie je mantelzorger bent.
- Na het boeken, ontvang je een bevestigingsmail.
- Raadplegingen op de dienst kindergeneeskunde kan je ook online annuleren. Geplande onderzoeken of ingrepen via kindergeneeskunde annuleer je telefonisch via +32 3 821 32 51 (je zal zien dat je deze niet online kan annuleren)
- Je kan enkel online via UZA@home een afspraak boeken als je al eerder als patiënt in het UZA kwam.
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Conventies
Het zorgteam van de dienst kindernefrologie bestaat uit gespecialiseerde kinderartsen, verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, kinderurologen en maatschappelijk werkers om alle effecten van een nierziekten op het kind en het gezin aan te pakken. Dit team wordt ondersteund en erkend door een revalidatieovereenkomst kindernefrologie met het RIZIV.
Zorgaanbod
Aandoeningen
Onderzoeken en behandelingen
Psychologische zorg op de dienst kindernefrologie
Patiënten van de afdeling nefrologie voor kinderen kunnen rekenen op actieve psychologische ondersteuning. Kinderen van 0 tot 18 jaar met een chronische nierziekte en hun gezinnen ontvangen gerichte hulp bij alle aspecten van het leven met zo'n aandoening. Psychologen ondersteunen bij het verwerken van de diagnose, bevorderen therapietrouw, bereiden voor op een niertransplantatie en bieden hulp tijdens dialysebehandelingen. Ze helpen ook bij stressmanagement, angsten, depressieve gevoelens en de pijn die de nierziekte met zich meebrengt. Ook worden identiteitsvragen en de impact op school en sociaal functioneren aangepakt. De psychologische ondersteuning is beschikbaar voor zowel gehospitaliseerde als ambulante patiënten. Dit omvat een individuele behandeling voor het kind en oudertherapie.
Onze zorgverleners staan voor je klaar
Hieronder vind je een overzicht van de zorgverleners die deel uitmaken van ons team en hun specifieke rol in de behandeling en ondersteuning van onze patiënten.
Consulenten en geassocieerde artsen
Verpleegkundigen
Paramedici
Psychologen
Word jij onze collega?
Arts, jobstudent, verpleegkundige, labotechnicus, onthaalmedewerker, schoonmaakmedewerker, … Bij het UZA delen we allemaal momenten die ertoe doen. Elke dag anders, maar altijd samen.
Dit is jouw moment. Vind hier je job met impact.
Klinische studies
Elk jaar nemen er in het UZA heel wat patiënten deel aan klinische studies. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Indien er op de dienst waar je bent opgenomen een specifiek onderzoek loopt, zal je eventueel gevraagd worden om hieraan deel te nemen. Je hebt de volledige vrijheid om te beslissen of je hier al dan niet op in wenst te gaan. Indien je deelneemt of in de toekomst deelneemt aan klinische studies, kan je met je vragen terecht bij je behandelend arts.
Overige
Interessante links