Gynaecologische oncologie
Bij gynaecologische oncologie behandelen we kanker van de baarmoeder, baarmoederhals, eierstokken, eileiders, vagina en vulva.
Praktisch
- Meestal word je naar ons doorverwezen, maar je kan ook rechtstreeks een afspraak maken.
- Laat ons tijdig weten als je niet kan komen. Zo kunnen we jouw plek vrijmaken voor iemand anders en kan je een aanrekening van €22,85 vermijden.
- Plan je afspraak gemakkelijk tussen 8:00 en 16:30. We staan dan voor je klaar om je verder te helpen.
- Hou je rijksregisternummer (zie achterkant e-ID) of BSN (Nederlandse patiënten) bij de hand als je belt.
- Raadplegingen zijn gesloten tijdens het weekend en op feest- en brugdagen. Op deze momenten kunnen er geen afspraken gemaakt worden.
Maak een afspraak
Oncologisch en hematologisch dagziekenhuis
Gynaecologie
Online je afspraak boeken?
- Let op dat je de afspraak steeds boekt op jouw persoonlijk account, dat van je kind of van wie je mantelzorger bent.
- Na het boeken, ontvang je een bevestigingsmail.
- Raadplegingen op de dienst gynaecologische oncologie kan je ook online annuleren. Geplande onderzoeken of ingrepen via gynaecologische oncologie annuleer je telefonisch via +32 3 821 33 50 (je zal zien dat je deze niet online kan annuleren)
- Je kan enkel online via UZA@home een afspraak boeken als je al eerder als patiënt in het UZA kwam.
Binnenkort naar het UZA?
Heb je binnenkort een afspraak bij het UZA of kom je iemand bezoeken? Beantwoord enkele vragen en krijg handige tips voor je UZA-bezoek, van thuisvoorbereiding tot navigatie in het ziekenhuis.
Soorten gynaecologische kanker
Kanker van de eierstokken
Kanker van de eierstokken (ovariumcarcinoom) is een ernstige aandoening waarvoor zeer gespecialiseerde operaties nodig zijn in combinatie met een behandeling met chemotherapie. Deze behandelingen worden aangeboden in een derdelijnsziekenhuis als het UZA. Ook voor onderzoek naar erfelijke vormen wanneer baarmoederhalskanker in jouw familie voorkomt kan je terecht bij de dienst gynaecologie van het UZA.
Eierstokkanker heeft geen typische klachten. Soms hebben vrouwen een opgezette buik of buikpijn. Vaak wordt de ziekte toevallig tijdens een gynaecologische controle ontdekt.
Kanker van de vulva of uitwendige geslachtsorganen
Vulvakanker groeit aan de oppervlakte van de vulva of uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Mogelijke klachten zijn een voortdurende irritatie of een slecht genezend zweertje ter hoogte van de vulva, vaak bij vrouwen op iets rijpere leeftijd. In het UZA kan je laten onderzoeken of het om een kwaadaardige afwijking (vulvacarcinoom) gaat.
Voor andere aandoeningen van de vulva en vagina kan je hier terecht.
Kanker van de baarmoeder en baarmoederhals
Er zijn twee soorten kankers van de baarmoeder:
Onze zorgverleners staan voor je klaar
Hieronder vind je een overzicht van de zorgverleners die deel uitmaken van ons team en hun specifieke rol in de behandeling en ondersteuning van onze patiënten.
Consulenten en geassocieerde artsen
Verpleegkundigen
Paramedici
Psychologen
Patiëntenbegeleiding
Word jij onze collega?
Arts, jobstudent, verpleegkundige, labotechnicus, onthaalmedewerker, schoonmaakmedewerker, … Bij het UZA delen we allemaal momenten die ertoe doen. Elke dag anders, maar altijd samen.
Dit is jouw moment. Vind hier je job met impact.
University Center for Clinical Research Antwerp (UNICCRA)
De oncologische research unit werd in 2022 volledig vernieuwd en uitgebreid, en gaat verder onder de naam University Center for Clinical Research Antwerp (UNICCRA). Het doel van deze unit is nieuwe, betere en steeds meer doeltreffendere behandelingen vinden om kankerpatiënten te behandelen. Klinische studies zijn hiervoor de beste methode. Tijdens deze klinische studies kunnen onze onderzoekers bepalen welke behandelingen veiliger, effectiever en beter zijn dan de huidige behandelingen.
Overige
Interessante links